AirBadminton debuteert op ANOC World Beach Games

AirBadminton maakt volgend jaar zijn debuut op de ANOC World Beach Games Bali 2023. De Association of National Olympic Committees (ANOC) en de Badminton World Federation (BWF) kondigden vandaag aan dat AirBadminton als een van vier nieuwe sporten aan het sportprogramma in 2023 wordt toegevoegd.

Nieuwe mijlpaal
Met het debuut op de World Beach Games is er sinds de lancering van de sport in 2019 een nieuwe mijlpaal bereikt. AirBadminton werd gekozen op basis van een aantal criteria waaronder duurzaamheid, gericht op jongeren en inclusiviteit.

Het AirBadminton-event op de ANOC World Beach Games Bali 2023 biedt plaats 72 atleten (36 mannen en 36 vrouwen) verdeeld over de volgende vier medaille-evenementen: mannen triples, vrouwen triples, gemengddubbels en het gemengde team event. De BWF legt op dit moment de laatste hand aan het kwalificatiesysteem voor de World Beach Games.

AirBadminton Urban Series in Utrecht
De Nederlandse AirBadminton-selectie kijkt al reikhalzend uit naar het evenement in Indonesië en bereidt zich momenteel voor op de AirBadminton Urban Series in Utrecht op 12 en 13 september. Tijdens de Urban Series spelen de beste AirBadmintonspelers van Europa tegen elkaar in een individueel toernooi en een teamtoernooi (Nations Cup). Gedurende beide toernooien worden (mixed) dubbels en tripels gespeeld in verschillende formaties.

Eerder deze zomer ging de Nederlandse ploeg er bij de eerste speelronde van de AirBadminton Urban Series in het Duitse Hamburg al met de titels aan de haal in zowel het team- als het individuele toernooi. Bekijk hier de vlog van Gayle Mahulette en hier de recap van het evenement van de BWF.

Voor tickets en meer informatie ga je naar www.airbadminton.nl/urbanseries

Share This Post