Let’s Play AirBadminton!

Je houdt er van of je vindt er niks aan. Zo simpel is het. De één houdt van de wind in de haren en de ander worstelt ermee. De één houdt van de dynamiek van het spel en de ander raakt ontmoedigt door onverwachte factoren die het spel kunnen beïnvloeden. Dat wat aan de ene kant de kracht is van AirBadminton is aan de andere kant voor sommigen ook een minpunt. Kortom: You love it or hate it. AirBadminton wordt vaak vergeleken met traditioneel badminton, toch is het een unieke sport met een eigen shuttle, eigen spelregels en biedt het heel veel mogelijkheden voor zowel de individuele sporter als de badmintonvereniging. Je kunt je zelfs laten scholen als AirBadmintontrainer. Nieuwsgierig geworden? In dit blog vertel ik over de verschillende mogelijkheden die je als individuele sporter of vanuit jouw vereniging kunt organiseren.

Always & Everywhere
‘Aan het strand met vrienden, in het park naast de sporthal met clubgenoten of bij je ouders in de achtertuin….. Het maakt niet uit waar je bent, je kunt altijd en overal een gaaf potje AirBadmintonnen! AirBadminton is een jonge en dynamische sport met Olympische ambitie.’

In 2019 is AirBadminton, een officiële sport ontwikkelt door de Badminton World Federation (BWF), ook in Nederland geïntroduceerd. In 2020 heeft Badminton Nederland deze buitenvariant van badminton volledig omarmd. AirBadminton is niet alleen heel erg leuk om te spelen, maar biedt ook kansen om de gehele badmintonsport zichtbaarder te maken en nieuwe doelgroepen kennis te laten maken met (Air)badminton.

Het ultieme doel van AirBadminton is om wereldwijd mensen enthousiast te maken voor de badmintonsport en dat het op straat, in parken, pleintjes en andere openbare ruimtes gespeeld wordt!
Inmiddels spelen er in meer dan 100 landen mensen AirBadminton! Van Tunesië tot aan Zuid-Afrika naar Nieuw-Zeeland terug naar Nederland. AirBadminton is going global!

De volle duik.
We zijn twee jaar verder en het nieuwe AirBadminton seizoen is weer geopend! Uiteraard is vanwege corona nog steeds niet alles mogelijk, toch heeft AirBadminton juist dat voordeel omdat het een buitensport is. Het mag en het kan, al gelden uiteraard de coronamaatregelen voor 27+ers. Toch blijven de meningen verdeeld over AirBadminton. Dit geldt niet alleen voor individuen, maar ook voor verenigingen. De ene vereniging is enthousiast en de andere vereniging worstelt er mee. Misschien weet jouw vereniging nog niet veel raad met AirBadminton. Want hoe moet je het spelen, met welke spullen en waar dan??


AirBadminton mogelijkheden.
Voor alle vragen en twijfels zijn oplossingen want AirBadminton biedt heel veel mogelijkheden Het is een fantastische sport dat een geweldige bijdrage kan leveren aan jouw vereniging, jouw community, jouw wijk of zelfs jouw stad of dorp. Wil je meer weten of onderstaande mogelijkheden? Stuur een mail naar verenigingen@airbadminton.nl

AirBadminton clinic.
Wil je met jouw vereniging een keer AirBadminton proberen? Dan is een AirBadminton clinic op jouw vereniging een mooie mogelijkheid! In overleg wordt de locatie bepaald en neemt een AirBadmintontrainer alle benodigde materialen mee voor een leuke kennismaking met AirBadminton voor zowel kinderen als volwassenen. De clinic is een leuke manier om kennis te maken met AirBadminton en tips & tricks te leren.

*Er mogen clinics vanuit de vereniging georganiseerd worden mits de coronaregels worden nageleefd.

Zelf aan de slag gaan met AirBadminton op de vereniging?
Wil je zelf op je vereniging met AirBadminton aan de slag? Structureel of eenmalig? Bijvoorbeeld door in de zomer op een vaste dag buiten te spelen in een park, op een (stads) strand of bij een beachlocatie in de buurt? Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden:

• Het kopen van AirBadmintonmaterialen is mogelijk via de AirBadmintonshop. Is jouw vereniging lid van Badminton Nederland, dan ontvang je een leuke korting!

• Vanuit het SportAkkoord kunnen trainers kosteloos een AirBadmintonscholing volgen

• Ondersteuning in contact met de gemeente of de beheerder van een accommodatie

• Trainingsinhoud en tips en tricks voor je AirBadmintontraining

• Vermelding van jouw aanbod op airbadminton.nl

AirBadmintontoernooi.
En wat is er nou leuker om als vereniging een AirBadmintontoernooi te organiseren? Dit kun je doen op een outdoor locatie zoals in een park, op het (stads)strand of een plein, nodig clubs in de buurt uit voor een groter toernooi. Er zijn ook mogelijkheden om op beachvolleybalvelden een AirBadmintontoernooi te spelen bij een in- of outdoor beachsport accommodatie. Alle materialen zijn te koop via de AirBadmintonshop .
Waar kunnen wij jouw vereniging mee helpen:

• Ondersteuning in contact met de gemeente of de beheerder van een accommodatie

• Promotie van het toernooi op airbadminton.nl en Badminton Nederland-mediakanalen in jouw regio

• Een toernooiformat / draaiboek

Zelf AirBadmintontrainer worden?
Dan heb ik goed nieuws, want de trainersopleiding is opgenomen in het Sportakkoord. Dit betekent dat de bijscholing vanuit het Sportakkoord wordt gefinancierd en er voor deelnemende verenigingen geen kosten voor deelname zijn. Hiervoor kun je als vereniging een aanvraag doen bij de adviseur lokale sport in jouw gemeente.

Wil je meer informatie over de procedure of heb je andere vragen? Neem dan contact op met manager opleidingen Robbert de Keijzer (rdkeijzer@badminton.nl) of kijk op de website van Badminton Nederland voor meer informatie.


AirBadminton Experience en Woosh!
AirBadminton heeft een eigen webshop waar je alles voor AirBadminton kunt aanschaffen en speciaal voor de fanatiekelingen onder ons is er de AirBadminton Experience met allerlei voordelen en extraatjes zoals AirBadminton tips & tricks, een koker met drie AirShuttles zodat je meteen aan de slag kunt en nog veel meer! Het is een must-have voor de enthousiaste speler die graag alle ins en outs wil weten over AirBadminton, als eerste alle nieuwtjes ontvangt en zich als één van de eerste in Nederland AirBadminton eigen wil maken! Bovendien is het via de Woosh!-toernooimodule mogelijk om het hele jaar gratis samen met vrienden waar je maar wil zelf een toernooi te organiseren of spelen. Hoe leuk is dat! Kortom, AirBadminton is echt het proberen waard!

Share This Post