NK AirBadminton toernooicircuit 2022

In samenwerking met de Badminton World Federation organiseren we, na het succes van vorig jaar, weer het NK AirBadminton-toernooicircuit. In dit circuit van 4 toernooien ga je deze zomer met je team de strijd aan tegen andere AirBadmintonteams via het revolutionaire Team Relay Systeem.

Bij ieder toernooi zijn er punten te verdienen voor de eindranglijst. Het winnende team mag zich Nederlands AirBadminton Kampioen 2022 noemen. Het totale prijzengeld is €2.000,- en de hoofdprijs is €1.000,-!

De Kalender

 • Heerenveen 19 juni:
  Sportstad Heerenveen, Abe Lenstra Boulevard 23, Heerenveen
 • Nijmegen 3 juli:
  Sportpark Vossendijk/Winkelsteeg, Vossendijk 200, Nijmegen
 • Almelo 10 juli:
  Sportpark het Zwembad, Sluiskade Noordzijde 126, Almelo
 • Utrecht 17 juli:
  Irene Beach, Tweelingen 142, Bilthoven

Terugblik speelronde 1

Op 19 juni zaten de diverse deelnemende teams al vroeg in de auto opweg naar de kick-off van het AirBadminton toernooiciruit in Heerenveen.

Er werd  op deze dag hard gestreden om een gunstige positie op de ranglijst. Team Papi bleek op deze dag het beste uit de startblokken te komen en eindigde daarmee na speelronde een als klassementsleider.

In speelronde twee zullen alle ogen gericht zijn op de teams Smash in the Air en BV AirAlmere. Zijn zij in staat de achterstand in te lopen of zelfs team Papi te passeren?

Ranglijst-ABcircuit-ronde-2-2022

Kom jij de teams aanmoedigen?

Wil jij AirBadminton graag een keertje uitproberen of wil je wel eens zien wat onze spelers allemaal kunnen? Kom dan aanstaande zondag 10 juli naar Sportpark het Zwembad, Sluiskade Noordzijde 126 in Almelo! De wedstrijden starten om 10.30 uur.

driehoek03

Deelnemende teams

 • Team Air Toppers
 • Team BV Air Almere
 • Team Smash in the Air
 • Team Papi
 • Team AirBelgië
Ranglijst ABcircuit-1e ronde 2022

Terugblik speelronde 2

Het team van AirBelgië deed afgelopen weekend goede zaken op de tweede speeldag van het NK AirBadminton in Nijmegen. Ondanks het feit dat ze nog steeds onderaan de ranglijst staan, wisten ze het puntenaantal afgelopen weekend te verdrievoudigen!

AirBelgië heeft zijn vizier dan ook gericht op AirAlmere, dat in dit overzicht het te kloppen team lijkt te zijn. Ook de AirToppers hebben niet veel meer nodig om een plaats te stijgen in de ranglijst. Zal er dit weekend een stoelendans in het klassement gaan plaatsvinden?

Dat Nederland toonaangevend is op het gebied van AirBadminton bleek afgelopen maandag en dinsdag maar weer eens in Hamburg tijdens het eerste internationale toernooi van de AirBadminton Urban Series. Onze nationale AirBadmintonselectie ging daar met 2x goud en 1x zilver naar huis. Een deel van deze spelers doet ook komend weekend in Almelo weer mee bij team Papi. 

Volg ons op social
Facebook Icon wit
Insta Icon wit
Youtube Icon wit