Het Deltaplantsoen verwelkomt met trots het allereerste Let’s Play Net in Den Haag

In Den Haag zijn er veel leuke openbare playgrounds, maar vorige week kreeg Playground Deltaplantsoen een toffe upgrade met de plaatsing van het Let’s Play Net.

Overal in Nederland staan tafeltennistafels, glijbanen, schommels of doeltjes voor een partijtje voetbal. Maar een net om te (Air)Badmintonnen ontbreekt in het straatbeeld. Daar is met het Let’s Play Net nu verandering in gekomen. Uit passie voor de badmintonsport en met de wens om meer kinderen en volwassenen te stimuleren om buiten actief te zijn, hebben Nijha en Badminton Nederland dit metalen net ontwikkeld.

In samenwerking met de gemeente Den Haag, WSDH, CBS Jan van Nassau school en badmintonschool Learn to fly vond de officiële opening plaats op woensdag 13 september. Klokslag 12:30 uur werd het Let’s Play Net feestelijk geopend door Hilbert Bredemeijer, wethouder Onderwijs, Werk, Jeugd en Sport van Den Haag. Onder leiding van Eefje Janssen en de buurtcoaches van WSDH werden er voor verschillende doelgroepen clinics gegeven. Zo werden er clinics gegeven voor interventie gezonde levensstijl voor volwassenen en senioren, clinics voor de sportbuurt coaches en voor verschillende groepen van het basisonderwijs.

De clinics voor de kinderen van het basisonderwijs stonden volledig in het teken van Bamito’s SchoolBadmintonprogramma (link toevoegen) dat dit jaar is gelanceerd door Badminton Nederland. Het Bamito SchoolBadmintonprogramma  is het inmiddels door de wereld badmintonbond (BWF) bekroonde badmintonbeweegprogramma voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar oud.  

We zijn zeer verheugd hoe er is gereageerd op de komst van het Let’s Play Net, niet allen het enthousiasme van de kinderen en volwassenen maar ook zeker het enthousiasme van de gemeente Den Haag, WSDH en de CBS Jan van Nassau school, waarvoor dank!  Als nationale bond verbinden we graag onze sport aan de samenleving, met de cohesie van de betrokken partijen zijn we ervan overtuigd dat we in heel Nederland badminton met het Let’s Play Net en Bamito’s SchoollBadmintonprogramma op een laagdrempelige manier kunnen laten zien aan jong en oud!

Ook interesse in het Let’s Play Net of Bamito’s SchoolBadmintonprogramma? Laat het ons weten!

“Bij WSDH zijn we bijzonder verheugd over het Let’s Play Net, omdat we hiermee kinderen op de speelplekken nog meer verschillende sporten kunnen laten ontdekken!”

Share This Post