It’s out! Deze toppers vormen de Nederlandse AirBadmintonselectie!

Aanstaande maandag 4 juli reist de nationale selectie AirBadminton af naar Hamburg (Duitsland) voor het eerste toernooi in de Urban Series, mede georganiseerd door de Badminton World Federation (BWF). Het toernooi in Hamburg is het eerste grote internationale toernooi richting de mogelijke race naar de World Beach Games op Bali (Indonesië) in 2023.

Meet the team! Een mix van jong talent en routiniers!

Het Nederlands AirBadmintonteam kent heel aantal bekende gezichten die hun sporen in de badmintonsport ruimschoots hebben verdiend. Onlangs maakte Gayle Mahulette bekend om na drie jaar te stoppen bij het Center of Excellence in Holbæk (Denemarken) en komend jaar weer uit te komen in de Nederlandse competitie voor BC Duinwijck. Badminton Nederland is erg blij dat de Nederlands kampioene vrouwenenkel van 2014, 2017 én 2018 ook deel uitmaakt van de nationale AirBadmintonselectie.

De familie Van der Aar geeft ook acte de présénce. Zus Imke werd in 2019 Nederlands kampioen gemengddubbel en komt uit in de Deense competitie. Broer Wessel is vijf keer Nederlands jeugdkampioen geworden en wist op de Europees Jeugd Kampioenschappen in 2018 een zilveren medaille te halen. Jaymie Laurens wordt met haar achttien jaar gezien als een groot talent. Jaymie stuntte afgelopen jaar op de Nederlandse kampioenschappen door er met twee zilveren medailles vandoor te gaan. Gijs Duijs, Andy Buijk, Robin Mesman, Kelly van Buiten, Dyon van Wijlick, Iris van Leijsen, Finn Achthoven en Diede Odijk maken de selectie compleet. Ook deze spelers hebben meerdere titels op de Nederlandse jeugdkampioenschappen op hun naam staan en hebben al ruime ervaring op nationaal en internationaal gebied. Al met al een prachtig team dat garant staat voor spectaculaire wedstrijden tijdens de Urban Series.

Urban Series in Hamburg

Op 4 en 5 juli zal in Hamburg het eerste toernooi gespeeld worden dat deel uitmaakt van de Urban Series. In Hamburg zullen nationale teams uit Frankrijk, Duitsland en België meedoen. Hamburg zal als host ook een team afvaardigen.

Ook de andere teams zijn met bekende en grote namen uit het internationale circuit aanwezig. Op papier lijkt vooral Duitsland een geduchte tegenstander. Olympiër en bondscoach U23 Johanna Goliszewski is wellicht de bekendste uit het rijtje. Maar ook de andere spelers hebben hun sporen in het internationale circuit verdiend. De meest opvallende naam is wellicht die van een speler uit het team van Hamburg. Dat is namelijk tweevoudig Olympiër, Europees kampioen en achtvoudig Nederlands kampioen Yao Jie! Frankrijk was afgelopen jaar verliezend finalist in de Nations Cup in Utrecht. Ook van dit team verwachten we dus weer prestaties van formaat. Al met al belooft het een spectaculair AirBadmintontoernooi te worden.

Kennismaken met het Nederlands AirBadminton team

Op 12 en 13 september strijkt de Urban Series neer in Utrecht voor de tweede speelronde. Gedurende twee dagen kan iedereen genieten van clinics en wedstrijden. Meer informatie is te vinden op AirBadminton.nl. Het Nederlands AirBadmintonteam wist afgelopen jaar de Nightwatch Nations Cup te winnen. Dit jaar zullen ze strijden om de prolongatie van deze titel!

Share This Post