Youtuber Milo ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam ‘MILO’. Hier plaats ik video’s die vrijwel altijd een binding hebben met sport en jeugd. Vaak is dit in de vorm van videogames, bijvoorbeeld de voetbalspellen FIFA, maar ook video’s waarin ik zelf sporten beoefen zijn op mijn kanaal te vinden. Verder maak ik onderdeel uit van het YouTube collectief ‘BANKZITTERS’, waar we met een vriendengroep van vijf jongens onder andere nieuwe sporten beoefenen en hier in onze eigen stijl commentaar op leveren. Sowieso vinden we het ongezouten commentaar leveren op alles, zowel binnen als buiten de sportwereld, een hele leuke bezigheid.

Toen mij werd gevraagd of ik iets zag in een rol als ambassadeur van de nieuwe sport AirBadminton, hoefde ik niet lang na te denken. Vanuit mijn achtergrond als fanatiek tennisser en mijn binding met jeugd leek het me een zeer geschikte match!

Ik heb voor veel sportorganisaties gepresenteerd en meegedacht over hoe de binding met jeugd geoptimaliseerd zou kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn de tennistoernooien van Rosmalen en ABN Amro WTT, en de hoofdsponsor van het Nederlands voetbalelftal ING. Wanneer een nieuwe, snelle en moderne sport als AirBadminton aan de aftrap van haar bestaan staat, zie ik het meer als eer dan als werk om een rol te kunnen spelen in het creëren van binding met de jeugd.

Het leukste aan de sport vind ik de flexibele mogelijkheden die de sport op praktisch gebied met zich meebrengt. Het is een aspect dat we namens de sport graag uitdragen, en wat ook echt zo is: Het kan áltijd en óveral. Ideaal voor een dagje op het strand, een middag in een park, of in een straat. Zeker in deze tijd waarin het voor zowel jeugd als senioren lastig is op de frequentie te sporten die ze gewend zijn, is het van groot belang met nieuwe, laagdrempelige mogelijkheden te komen. Deze sport leent zich daar bij uitstek voor. Ik hoop met jullie onwijs te gaan genieten van deze sport, en zie jullie graag snel met een racket in de handen!

Groet!

Milo

Share This Post