Eerste 11 AirBadmintontrainers opgeleid

Afgelopen zaterdag 13 juni zijn de eerste 11 AirBadmintontrainers 1 opgeleid. Onder een strak blauwe hemel en perfecte omstandigheden vond deze opleidingsdag plaats bij Beachsport Werkendam.

De dag begon met een stukje theorie. Vervolgens werd deze kennis al snel in de praktijk toegepast. Alle trainers gingen als eerste op zand aan de slag. Hierbij werd de techniek geoefend en de tactiek besproken. De eerste reacties waren dan ook ‘wat is dit loodzwaar’, maar op een leuke manier loodzwaar. Een andere trainer vond het ‘lekker uitdagend’. AirBadminton is zeer dynamisch en brengt voor ieder wat wils.

Daarna kwamen de triples aan bod. De trainers gingen niet zelf spelen maar hiervoor waren een aantal enthousiaste kinderen van BC Cross Smash uitgenodigd. Zo konden alle trainers zien hoe dit systeem er in de praktijk uitziet en hoe je dit in kunt zetten. Mooi om te zien dat de kinderen ook zo enthousiast zijn over de sport. Een van de kinderen had nog een fantastische uitspraak op het einde ‘het is hartstikke leuk, maar nu heb ik wel dorst’.

Door buiten aan de slag te gaan met deze groep kinderen hebben de trainers kunnen ervaren wat buiten trainen doet met de groep en dat er andere omstandigheden zijn waar je rekening mee moet houden dan de omstandigheden binnen in een zaal. Een van de trainers benoemt dan ook heel mooi ‘ik moet veel harder praten’.

In de middag werd verder ingegaan op een stukje tactiek en techniek. Het was mooi om te zien dat iedereen zijn kennis deelde en met elkaar in gesprek ging over wat het beste is qua tactiek. Deze kennisdeling mocht daarna gelijk toegepast worden op de grasvelden. Gelijk werd de opmerking gemaakt door de trainers ‘dit is zo anders dan op zand’. Er werd uiteindelijk nog veel geoefend en met elkaar gesproken.

Op het einde van de dag konden alle 11 trainers hun certificaat AirBadmintontrainer 1 in ontvangst nemen. Iedereen is ontzettend enthousiast na deze dag en samen gaan we AirBadminton in Nederland nog verder op de kaart zetten en de sport samen groter te maken.

Zelf AirBadmintontrainer 1 worden?

Dat kan: op zaterdag 4 juli en op zaterdag 11 juli staan de volgende opleidingsdagen gepland. Deelname aan deze scholing kost 75 euro voor een gecertificeerd Badminton Nederland trainer en 125 euro voor een niet-gecertificeerde Badminton Nederland trainer. Schijf je hieronder in voor een van de twee dagen. De opleidingsdag gaat door bij voldoende aanmeldingen en let wel op want vol=vol.

Heb je nog vragen, laat het ons weten via verenigingen@airbadminton.nl.

Klik hier om je in te schrijven.

Share This Post