Innoveren en ondernemen

Badminton Nederland kijkt altijd met een positieve blik richting de toekomst. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten is dan ook essentieel om in het toekomstige sportlandschap te kunnen overleven. Het ontwikkelen van nieuwe competitievormen, het bouwen van een e-commerceplatform, het jeugdprogramma Bamito en de nieuwe sport AirBadminton zijn recente voorbeelden van vernieuwing en innovatie.

Door de ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën is Badminton Nederland op het gebied van AirBadminton een pilotland van de BWF (Badminton World Federation) en hebben we vanuit NOC*NSF een subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van deze sport. Afgelopen jaar hebben we in samenwerking met Sportworx de Nightwatch Nations Cup georganiseerd in het volledig coronaproof King of the Court stadion. Daarnaast hebben we een gaaf toernooicircuit opgezet.

Badminton Nederland is mede hierdoor toonaangevend in de wereld en wil dit ook zeker blijven. Voor volgend jaar zijn er al plannen om de Nightwatch Nations Cup wederom te organiseren. De BWF heeft onlangs een video gemaakt over de ontwikkeling van AirBadminton. Daarin staat Badminton Nederland samen met Spanje centraal.

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd om met ons de volgende stap in deze sport te nemen? Neem dan contact op met Matthijs Deken via info@airbadminton.nl.

Share This Post