Urban Series 2022

AirBadminton-Urban-Series-Hamburg-2022-Imke-van-der-Aar-Wessel-van-der-Aar-Finn-Achthoven

AirBadminton Urban Series 2022

Op 12 en 13 september 2022 namen de beste AirBadminton spelers uit Europa het tijdens de Urban Series 2022 tegen elkaar op in een individueeltoernooi en een teamtoernooi (Nations Cup). Net als vorig jaar werd er gestreden in een speciaal voor dit evenement neergezet stadion op het Jaarbeursplein in Utrecht.

Nederland nam het op tegen Duitsland, België, Spanje, Zwitserland en Frankrijk.

Het Nederlandse AirBadminton team heeft op 12 september, bij de AirBadminton Urban Series, de Nations Cup gewonnen. In de finale won Oranje bestaande uit Imke van der Aar, Iris van Leijsen, Gayle Mahulette, Gijs Duijs, Wessel van der Aar en Dennis Eversdijk met 4-1 van Frankrijk. Daarmee was titelprolongatie een feit.

Op de tweede dag van de AirBadminton Urban Series 2022 in Utrecht heeft de Nederlandse ploeg twee titels veroverd. Imke van der Aar ging in de sfeervolle AirBadminton Arena op het Jaarbeursplein zelfs met twee prijzen aan de haal.

In het gemengddubbel was de titel voor broer en zus Wessel en Imke van der Aar. In de finale was het Nederlandse duo in drie games met 11-6, 11-3 en 11-8 te sterk voor Jonas Scheller/Annalena Diks (Duitsland).

In de Triples bij de vrouwen was de eerste prijs voor het Oranje-trio Gayle Mahulette, Imke van der Aar en Iris van Leijsen. In een spannende eindstrijd waren de vrouwen na vijf games de betere van Alizee Simon, Noémie Lecavelier en Charlotte Ganci uit Frankrijk: 11-8, 8-11, 8-11, 12-10 en 11-4.

Bij de mannen was de eerste prijs voor Duitsland.

Klik hier voor de BWF after movie

Klik hier voor de vlog gemaakt door Gayle Mahulette

Urban Series Hamburg

Eerder deze zomer ging de Nederlandse ploeg er bij de eerste speelronde van het toernooicircuit AirBadminton Urban Series in het Duitse Hamburg al met de titels aan de haal in zowel het team- als het individuele toernooi. 

Klik hier voor de after movie

World Beach Games

AirBadminton maakt volgend jaar zijn debuut op de ANOC World Beach Games Bali 2023. De Association of National Olympic Committees (ANOC) en de Badminton World Federation (BWF) kondigden vandaag aan dat AirBadminton als een van vier nieuwe sporten aan het sportprogramma in 2023 wordt toegevoegd.

Met het debuut op de World Beach Games is er sinds de lancering van de sport in 2019 een nieuwe mijlpaal bereikt. AirBadminton werd gekozen op basis van een aantal criteria waaronder duurzaamheid, gericht op jongeren en inclusiviteit.

Het AirBadminton-event op de ANOC World Beach Games Bali 2023 biedt plaats 72 atleten (36 mannen en 36 vrouwen) verdeeld over de volgende vier medaille-evenementen: mannen triples, vrouwen triples, gemengddubbels en het gemengde team event. De BWF legt op dit moment de laatste hand aan het kwalificatiesysteem voor de World Beach Games.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!