WORLD BEACH GAMES

AB_KV2_16-9

World Beach Games
Bali 2023

De Association of National Olympic Committees (ANOC) heeft AirBadminton toegevoegd aan de World Beach Games en zo maakt AirBadminton in augustus 2023 zijn debuut op de ANOC World Beach Games in Bali.

Met het debuut op de World Beach Games is er sinds de lancering van de sport in 2019 een nieuwe mijlpaal bereikt. AirBadminton werd gekozen op basis van een aantal criteria waaronder duurzaamheid, gericht op jongeren en inclusiviteit. Het AirBadminton-event op de ANOC World Beach Games Bali 2023 biedt plaats 72 atleten (36 mannen en 36 vrouwen) verdeeld over de volgende vier medaille-evenementen: mannen triples, vrouwen triples, gemengddubbels en het gemengde team event.

De Badminton World Federation en de ANOC  leggen op dit moment de laatste hand aan het kwalificatiesysteem voor de World Beach Games en zijn in voorbereiding op de Beach Games in Bali dat van 5 t/m 12 augustus wordt gehouden.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

AWBG European Qualifiers
Werkendam | Nederland
9-11 juni

In samenwerking met de Badminton World Federation organiseert Badminton Nederland het Europese kwalificatietoernooi voor de World Beach Games, genaamd AWBG European Qualifiers. De winnaars verzekeren zich van deelname aan de 2e editie van de World Beach Games 2023 in Bali. De Europese kwalificatie vindt plaats op de “Copakadijk” in Werkendam van 9 t/m 11 juni 2023.

Het Nederlands team dient zich nog eerst te plaatsen voordat ze mogen deelnemen aan de World Beach Games 2023. Van vrijdag t/m zondag worden de wedstrijden gespeeld, naast de wedstrijden organiseren we ook allemaal leuke site events. Dus kom allemaal het Nederlands team aan moedigen!

Moedig de spelers van Team Nederland aan op hun weg naar Bali!

De kaartverkoop voor de AirBadminton World Beach Games European Qualifier is inmiddels gestart. Klik hieronder op de rode knop om direct jouw kaarten te bestellen voor 9, 10 en/of 11 juni en mis niets van het AirBadminton spektakel!

Team Nederland, bestaande uit Imke van der Aar, Iris van Leijsen, Gayle Mahulette, Chloe Mayer, Wessel van der Aar, Gijs Duijs en Russel Muns, gaan de strijd aan voor met verschillende Europese toppers voor kwalificatie voor de World Beach Games in Bali 2023. De deelnemende landen zullen binnenkort worden gecommuniceerd.

TEAM NEDERLAND in actie tijdens de Urban Series Utrecht 2022

Side events

Voor iedereen hebben we AirBadminton clinics, geven we advies hoe je dit in jouw gemeente kan activeren en geven we demo’s wat je allemaal kan met het Let’s Play Net, het nieuwe buitennet!

Kom je op vrijdag dan kan je zelfs een clinic (16:00 – 18:00 uur) volgen met Milo van de Bankzitters!

Het opgeven voor een clinic kan via jouw badmintonvereniging of basisschool.