WORLD BEACH GAMES

AB_KV2_16-9

World Beach Games
Bali 2023

De Association of National Olympic Committees (ANOC) heeft AirBadminton toegevoegd aan de World Beach Games en zo maakt AirBadminton in augustus 2023 zijn debuut op de ANOC World Beach Games in Bali.

Met het debuut op de World Beach Games is er sinds de lancering van de sport in 2019 een nieuwe mijlpaal bereikt. AirBadminton werd gekozen op basis van een aantal criteria waaronder duurzaamheid, gericht op jongeren en inclusiviteit. Het AirBadminton-event op de ANOC World Beach Games Bali 2023 biedt plaats 72 atleten (36 mannen en 36 vrouwen) verdeeld over de volgende vier medaille-evenementen: mannen triples, vrouwen triples, gemengddubbels en het gemengde team event.

De Badminton World Federation en de ANOC  leggen op dit moment de laatste hand aan het kwalificatiesysteem voor de World Beach Games en zijn in voorbereiding op de Beach Games in Bali dat van 5 t/m 12 augustus wordt gehouden.

AWBG European Qualifiers
Werkendam | Nederland
9-11 juni

In samenwerking met de Badminton World Federation organiseert Badminton Nederland het Europese kwalificatietoernooi voor de World Beach Games, genaamd AWBG European Qualifiers. De winnaars verzekeren zich van deelname aan de 2e editie van de World Beach Games 2023 in Bali. De Europese kwalificatie vindt plaats op de “Copakadijk” in Werkendam van 9 t/m 11 juni 2023.

Het Nederlands team dient zich nog eerst te plaatsen voordat ze mogen deelnemen aan de World Beach Games 2023. Van vrijdag t/m zondag worden de wedstrijden gespeeld, naast de wedstrijden organiseren we ook allemaal leuke site events. Dus kom allemaal het Nederlands team aan moedigen!

Er volgt snel meer informatie over onze spelers, tegen wie ze moeten strijden, welke coole site events er allemaal zijn en natuurlijk wanneer de kaartverkoop start!

SAVE THE DATE!!!

AWBG European Qualifiers
Locatie: Copakadijk | Werkendam | Nederland
Date: 9 t/m 11 Juni 2023

TEAM NEDERLAND in actie tijdens de Urban Series Utrecht 2022

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!